»Obrekovanje je nestrpnost št. 1.« Izobraževalni center Eksena

Projekt STOP OBREKOVANJU 2018-05-09T10:23:32+00:00
V Izobraževalnem centru Eksena smo skozi naša dolgoletna izobraževanja, predavanja, seminarje, delo z ljudmi in človekoljubne projekte prišli do spoznanja, da je obrekovanje, ki je nekaj vsakdanjega in splošno razširjenega, resna oblika nestrpnosti in agresije, ki je nezadostno prepoznana in premalo naslovljena.
Zato smo leta 2016 začeli z izvajanjem nepridobitnega človekoljubnega družbeno odgovornega projekta Stop obrekovanju, s katerim opozarjamo javnost na problematiko obrekovanja, ki je dejansko tudi prvi korak v sovražni govor in diskriminacijo, s tem pa predstavlja širjenje nestrpnosti in sovraštva.
Namen projekta je ozaveščanje javnosti in deležnikov iz vrst državnih institucij, politike, gospodarstva, nevladnih organizacij, medijev itd. o škodljivosti obrekovanja in njegovih uničevalnih posledicah za ljudi in družbo ter spodbujanje strpnosti, medsebojnega spoštovanja in sodelovanja.

Slika: Deklaracija o STOP OBREKOVANJU, Izobraževalni center Eksena, 2018

Pri tem še posebno pozornost namenjamo obrekovanju na internetu in spletnih družabnih omrežjih, obenem pa opozarjamo, na to, da sta sovražni govor in lažne novice tudi vrsta obrekovanja.
Cilj projekta je prispevati k zmanjševanju pojavnosti obrekovanja v družbi tako v resničnem kot v virtualnem okolju, dvig kulture medsebojnih odnosov in miselnosti ter dvig zmožnosti neodvisnega kritičnega razmišljanja pri ljudeh.
Po našem védenju je projekt Stop obrekovanju edinstven te vrste v slovenskem prostoru, če ne celo prvi konkreten projekt na temo obrekovanja v Sloveniji. Pri izvajanju projekta sodelujemo tudi z Društvom Eksena.

Podprite projekt & pomagajte zaustaviti obrekovanje v Sloveniji!

Ker je projekt nepridobitne narave je odvisen od dobre volje podpornikov, sponzorjev in donatorjev.

Projekt pa lahko podprete tudi vi z nakupom izdelkov STOP OBREKOVANJU. S tem boste pripomogli k izvajanju projekta ter kritju stroškov, hkrati pa boste pomagali pri ustavljanju obrekovanja v Sloveniji.

Kratka majica STOP OBREKOVANJU

10 € (z ddv)

Deklaracija STOP OBREKOVANJU s pobudo ZA SVETOVNI DAN STOP OBREKOVANJU

7 € (z ddv)

broška STOP OBREKOVANJU

3 € (z ddv)

Naročila zbiramo na info@obrekovanje.si | 070 819 552 (Društvo Eksena).

Kontakt

Cesta Leona Dobrotinška 2

Phone: 041 777 631